Άλλος για Χίο τράβηξε, κι άλλος για ... Αρτζεντίνα (Thalassa)

26 Ιουλίου 2011

Γαρίδες με μαστίχα: Γευστικό και... εξωτικό!
Υλικά για 4 άτομα
- 16 μεγάλες γαρίδες (Νο1)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ποτήρι κρασιού λικέρ μαστίχα
- ½ κουταλάκι γλυκού σκόνη μαστίχας
- Χυμό από ένα lime
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε δυνατή φωτιά τις γαρίδες (τις οποίες έχουμε αλευρώσει ελαφρώς) για μερικά δευτερόλεπτα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και αφού σοταριστεί το μείγμα, σβήνουμε με το λικέρ μαστίχα.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας, και αμέσως μετά το χυμό του lime. Ανακατεύουμε για να αναδειχθούν τα αρώματα και σβήνουμε το φαγητό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι στον ατμό, βραστά λαχανικά ή βραστά χόρτα.
Σημείωση: Παρά την απλή και γρήγορη εκτέλεση, η συνταγή απαιτεί προσοχή στους χρόνους μαγειρέματος (μετρημένο σοτάρισμα της γαρίδας γιατί θα σκληρύνει) αλλά και στις θερμοκρασίες, γιατί υπάρχει κίνδυνος η μαστίχα να πικρίσει, αν η ένταση είναι υψηλή ή αν το μείγμα της συνταγής παραβράσει.

Είσοδος Μελών