Η στραπατσάδα του μούτσου του Μπαρμπαρόσα (Nelli)

26 Ιουλίου 2011

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
*  1 τηγάνι
*  4 αυγά
*  1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)
*  λίγο ελαιόλαδο
*  αλάτι
*  πιπέρι
*  ρίγανη
*  ελάχιστο γάλα ή νερό

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
*  Λίγη φέτα
*  Λίγη πράσινη πιπεριά
*  Ζαμπόν ή μπέικον ή λουκάνικα
*  Πατάτες τηγανητές
*  Ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και να ταιριάξετε (μην ξεχνάτε ότι η μαγειρική θέλει φαντασία)
ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
* Παίρνουμε το τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε αναμμένο μάτι με δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε ανάλογο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να μπορούμε να τηγανίσουμε. Μόλις αρχίσει το λάδι να ζεσταίνεται ρίχνουμε την ντομάτα, που την έχουμε περάσει από μπλέντερ ή χοντρό τρίφτη, μαζί με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα καβουρδίζουμε. Συγχρόνως σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε ελάχιστο γάλα ή νερό (1 κουτ. γλυκού περίπου).
* Από δω και πέρα τα πράγματα σκουραίνουν για τον ανεκπαίδευτο μιας και όλο αυτό το μίγμα πρέπει να το χτυπήσουμε, συνήθως με ένα ή δύο πιρούνια, έτσι ώστε να φουσκώσει. Συγχρόνως το λάδι έχει κάψει, οπότε ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και φροντίζουμε να ψηθούν καλά ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα. Εδώ δεν μας ενδιαφέρει ο κλασσικός τρόπος διπλώματος της ομελέτας μιας και όλα γίνονται ένας νόστιμος αχταρμάς. Μόλις ψηθεί-τηγανιστεί καλά τη σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε... :-)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
* Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τα παραπάνω. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στο καβούρδισμα ρίχνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (αν είναι λουκάνικα ή πατάτες φροντίζουμε να τα έχουμε τηγανίσει πρώτα) μαζί με την ντομάτα και μετά ακολουθούν τα αυγά.

Είσοδος Μελών