Δελτίο Τύπου

23 Απριλίου 2012

Ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων της εαρινής Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης. Κατά την διάρκεια των 6 εβδομάδων που διαρκεί η σχολή, διδάσκονται 21 ώρες θεωρητικά και 56 ώρες πρακτικά μαθήματα, τα οποία καλύπτουν τα θέματα: ιστιοπλοΐα, ναυσιπλοΐα, αγκυροβολία, καταστάσεις κινδύνου, διεθνής κανονισμός αποφυγής συγκρούσεων και προετοιμασία ταξιδιού.

Παράλληλα, σε πέντε τρίωρες, ανοιχτές στο κοινό παρουσιάσεις, διδάσκονται από ειδικούς εισηγητές στοιχεία μετεωρολογίας, μηχανής diesel, πρώτες βοήθειες στη θάλασσα, ναυπηγικά-κατασκευαστικά στοιχεία του ιστιοφόρου και ηλεκτρονικά όργανα του σκάφους.

Στο τέλος των μαθημάτων γίνεται διήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι. Ύστερα από πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις παρέχεται δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους έως 19 μέτρων αναγνωρισμένο από την ΕΙΟ και ΓΓΑ.

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα να προσέλθουν την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 20:00 στα γραφεία του Ομίλου (στην περιοχή Φανάρι στο Λιμάνι Μυτιλήνης) όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική συνάντηση.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για την πρώτη ενημερωτική συνάντηση στα τηλέφωνα: 6937872261 κα Σοφία Φραγκουλάκη και 6946690100 κ. Στέλιο Μπράτο, στα γραφεία του Λ.Ο.Ι.Α.Θ. (Δεξιός Λιμενοβραχίονας) τηλ. 2251020204 ή στην ιστοσελίδα www.οscl.gr, (email: info@oscl.gr).


Είσοδος Μελών