Περίπλους Λέσβου 2017

29 Μαίου 2017

Μετά τον επιτυχημένο αγώνα «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 2017», το αγωνιστικό πρόγραμμα του ΛΟΙΑΘ συνεχίζετε με τον αγώνα-θεσμό «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ 2017». Ο αγώνας παραδοσιακά διεξάγετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (3-5 Ιουνίου) και σταματάει σε λιμάνια σταθμούς όλου του νησιού! Η μαγική εμπειρία της θέας των άγνωστων και δύσβατων περιοχών του νησιού δια θαλάσσης είναι ένα θέαμα που εντυπωσιάζει όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά στον αγώνα. 

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής: 
Το Σάββατο τα σκάφη θα πλεύσουν από την Μυτιλήνη (09:00) μέχρι το Μόλυβο, όπου και θα παραμείνουν το βράδυ. Την Κυριακή θα εκκινήσουν από το Μόλυβο (09:00) με στόχο τον τερματισμό στην Ερεσσό, όπου μετά από μια σύντομη στάση για μπάνιο και ξεκούραση θα συνεχίσουν μέχρι το Πλωμάρι όπου και θα ελλιμενιστούν. Την Δευτέρα, ένας αγώνας κλειστού στίβου θα πραγματοποιηθεί έξω από το Πλωμάρι (10:00), εφόσον οι συνθήκες ανέμου το επιτρέψουν, και στην συνέχεια τα σκάφη θα επιστρέψουν στην βάση τους στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 

Στον αγώνα θα συμμετέχουν έμπειροι ιστιοπλόοι αλλά και οι απόφοιτοι και μαθητές των σχολών ανοιχτής θαλάσσης του ΛΟΙΑΘ. Ακόμη και αν δεν εξασφαλίσατε τη θέση σας με κάποιο πλήρωμα μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας, συμμετέχοντας στις εβδομαδιαίες συναντήσεις (γραφεία ΛΟΙΑΘ, κάθε Πέμπτη 20:00, δεξιός λιμενοβραχίονας) ώστε να εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας σε μελλοντικούς αγώνες. Εκτός από την αγωνιστική συμμετοχή είναι πάντα ευπρόσδεκτη και η υποστηρικτική συμμετοχή στους αγώνες, μέσω της διοργάνωσης και της υποστήριξης των επιτροπών αγώνων. 

Την έναρξη του αγώνα θα σηματοδοτήσει η συνάντηση κυβερνητών που θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιουνίου στις 20:00 στον χώρο του ομίλου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μια μικρή εκδήλωση για το καλωσόρισμα των νέων μαθητών της σχολής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης καθώς και για τα πληρώματα που θα συμμετέχουν στον αγώνα. Επίσης θα γίνουν οι απονομές του αγώνα «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 2017». Την εκδήλωση θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσα το barbecue και η μουσική που θα ακολουθήσει? 

Σας περιμένουμε, για να αθληθούμε, να διασκεδάσουμε και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί!!!

Είσοδος Μελών